'Kameroen wil vlak voor Afrika Cup stunten en toptalent speelgerechtigd krijgen'

'Kameroen wil vlak voor Afrika Cup stunten en toptalent speelgerechtigd krijgen'

26-12-2021 11:00
1

De voetbalbond van Kameroen hoopt vlak voor het begin van de Afrika Cup te stunten. Voorzitter Samuel Eto'o zou namelijk in gesprek zijn met Youssoufa Moukoko om hem te overtuigen om voor de Ontembare Leeuwen uit te komen.

Het doel is om de zeventienjarige spits van Borussia Dortmund nog voor de start van het toernooi, dat voor Kameroen in eigen land op 9 januari met een wedstrijd tegen Burkina Faso zal beginnen, over te halen. Moukoko speelde echter al interlands voor Duitsland Onder 21 en dus twijfelt hij nog over zijn toekomst.

Het lokale Journal du Cameroon weet echter dat Eto'o in de komende dagen met het toptalent zal spreken over een interlandswitch. Moukoko zou zelfs al in Kameroen zijn om de opvallende move te bespreken. Mocht het de bond van Kameroen lukken, wordt het nog een race tegen de klok om de spits speelklaar te krijgen voor 9 januari. Hij heeft namelijk een spierblessure.

Moukoko werd een maand geleden zeventien en is de jongste doelpuntenmaker ooit in de Bundesliga. Met 16 jaar en 28 dagen scoorde hij een paar dagen na zijn debuut voor Dortmund. Het talent woont nu ruim zes jaar in Duitsland, want hij verliet Kameroen op zijn tiende om zijn geluk in Europa te beproeven.