'PSG moet snel spelers verkopen om miljoenenstrop te voorkomen'

'PSG moet snel spelers verkopen om miljoenenstrop te voorkomen'

26-12-2021 13:00
8

Paris Saint-Germain staat voor een enorme financiële opgave. De Parijse grootmacht zal voor het einde van het seizoen voor minstens honderd miljoen euro aan spelers moeten verkopen om de verliezen te compenseren.

Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde L'Équipe. Technisch directeur Leonardo (foto boven) heeft de opdracht gekregen om geld in het laatje te brengen door spelers te verkopen, aangezien het huidige boekjaar op zo'n 200 miljoen euro aan verlies dreigt uit te draaien. In januari en juni moet er dus zaken gedaan worden, maar PSG heeft nog weinig succes.

Alleen Rafinha lijkt zeker van een vertrek, maar dat zou om een huurtransfer naar Real Sociedad gaan. Daarbij komt alleen een bedrag vrij op de salarispost en dat staat ook nog eens in geen verhouding met de sommen die spelers als Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappé jaarlijks opstrijken.

L'Équipe heeft een lijstje opgesteld van spelers die waarschijnlijk weg mogen uit de Franse hoofdstad. Het zou gaan om keeper Sergio Rico, linksback Layvin Kurzawa, verdediger Abdou Diallo, aanvallende middenvelder Julian Draxler en spits Mauro Icardi. Vooral laatstgenoemde zou flink wat op kunnen leveren, maar er is nog geen club die hem lijkt te kunnen betalen.