Ten Hag over twee sleutelspelers van Ajax: Toegevoegde waardes

Ten Hag over twee sleutelspelers van Ajax: "Toegevoegde waardes"

25-12-2021 20:00

Erik ten Hag onderstreept het belang van spelers als Daley Blind en Dusan Tadic bij Ajax. De twee hebben in de Premier League gespeeld en brengen die ervaring goed over op de jongere spelers in de selectie.

Tadic maakte de overstap van Southampton naar Ajax, Blind keerde terug na een periode bij Manchester United. "We zijn heel blij dat we Dusan en ook Daley destijds uit Engeland hebben gehaald. Die zijn absoluut toegevoegde waardes voor ons elftal", zo vertelt Ten Hag bij VoetbalTijd. "Die kennen het klappen van de zweep uit de Premier League. Daar wordt toch in een iets ander tempo gespeeld. Die weten wat er nodig is."

Vooral Tadic, aanvoerder van de Amsterdammers, is een onmisbare schakel. Ten Hag haalt een internationaal voorbeeld aan. "Ze hebben een bepaald klimaat in de kleedkamer gebracht, wat Ajax nodig had om een stap te zetten. Tadic is een geweldige persoonlijkheid, een leider. Als je ziet hoe hij Servië naar het WK loodst, ten koste van het Portugal van Ronaldo... Dat zegt heel veel."