Hoge verwachtingen: 'Denk dat wij met Oranje op het WK tot veel in staat zijn'

Hoge verwachtingen: 'Denk dat wij met Oranje op het WK tot veel in staat zijn'

Denzel Dumfries verwacht dat het Nederlands elftal op het WK in Qatar van volgend jaar tot grootse dingen in staat is. Het wordt voor Dumfries, mits hij geselecteerd wordt door bondscoach Louis van Gaal, zijn tweede eindtoernooi met Oranje.

"Daar wíl ik niet bij zijn, daar móét ik bij zijn", zo begint de Internazionale-verdediger in gesprek met Voetbal International. "Daar droom je van als jochie. Ik moet er dus voor zorgen dat ik heel veel minuten maak bij Inter. Want ik denk dat wij met Oranje op het WK tot veel in staat zijn. Vanaf het moment dat Ronald Koeman kwam, waren we een team in ontwikkeling. Inmiddels hebben we een heel ervaren groep."

Vooral het feit dat de Oranje-spelers al een aantal jaren samenspelen, speelt volgens Dumfries een belangrijke rol. "Kijk naar waar veel internationals spelen. Inter, Barcelona, Paris Saint-Germain, Juventus, Liverpool, Dortmund, Tottenham, Ajax en PSV. We hebben een goede mix van ervaren jongens en grote talenten. Juist doordat we al een aantal jaren samenspelen en steeds meer ervaring krijgen, mag je ook steeds meer van ons verwachten, denk ik. Ik doe dat in elk geval wel."

Of het Nederlands elftal in een 4-3-3-formatie gaat spelen of in een 5-3-2-systeem, maakt Dumfries niet uit. "Het is wat de bondscoach wil. Ik weet wel dat ik het laatste systeem tactisch steeds beter begrijp. Daar kan ik bij Oranje profijt van hebben. Dat er in Nederland mensen zijn die nog steeds denken dat dit geen aanvallend systeem is, vind ik raar. Bij Inter moeten we echt in de gaten houden dat we de restverdediging goed op orde hebben, zo aanvallend is het."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie