Nederlander blikt terug na coronabesmetting: 'Kon bijna niets meer'

Nederlander blikt terug na coronabesmetting: 'Kon bijna niets meer'

25-12-2021 17:00

Ricardo Kishna heeft er de nodige tegenslagen voor moeten overwinnen, maar is inmiddels weer wekelijks op de Nederlandse velden te bewonderen. De buitenspeler van ADO Den Haag was er al drie jaar uit met een kruisbandblessure en kampte met mentale problemen, maar liep tussendoor ook tegen een coronabesmetting aan.

Kishna vertelde eerder al over de hoestbuien die wekenlang aanhielden en een zware wissel trokken op zijn conditie. Het bleek te gaan om een longontsteking, vertelt hij aan de NOS. "Af en toe liep ik een rondje in de buurt. Dat was al een enorme opgave. Ik had nooit gedacht zo ziek te worden van het virus. Als topsporter en fitte jongen denk je een goede weerstand te hebben. Dat viel behoorlijk tegen. Ik kon bijna niks meer."

Doordat hij de voorbereiding moest missen, beleefde Kishna een valse start van het seizoen. Eind oktober kon hij toch weer aansluiten en sindsdien speelt hij weer wekelijks voor ADO. "Het plezier is helemaal terug", aldus de linksbuiten, die in zijn vorige revalidatieproces al zijn mentale problemen wist te overwinnen na een reis naar Los Angeles met zijn gezin. "We hebben alleen maar leuke dingen gedaan en ik kreeg weer een normaal ritme, Dat was voor mij het kantelpunt. Vanaf toen ging het weer echt beter met mij. Het beste medicijn."