KRC Genk loopt flinke som geld mis: Vorig seizoen al tien miljoen euro

KRC Genk loopt flinke som geld mis: "Vorig seizoen al tien miljoen euro"

25-12-2021 15:20
6

Vanaf zondag krijgen we geen publiek meer in de JPL en zien we dus opnieuw lege stadions in ons land. Een serieuze klap voor heel wat Belgische clubs, die daardoor een pak inkomsten mis lopen.

Zo zouden topclubs per wedstrijd zo'n 500.000 euro aan inkomsten voor de neus voorbij zien gaan. Eentje daarvan is KRC Genk, dat tegen K. Beerschot V.A voor een leeg stadion zal moeten spelen. “Wij vinden dat een spijtige beslissing, want we deden toch veel inspanningen om het zo veilig mogelijk te organiseren", zegt CEO Erik Gerits in Het Belang van Limburg.

Bij Genk hoopt men dan ook dat het niet om een al te lange periode zonder publiek zal gaan. "We hopen dat er begin januari nieuwe inzichten komen. Vorig jaar waren er 10 miljoen euro minder inkomsten en het jaar voordien ook al een aantal miljoenen. Die coronarekening begint hoog op te lopen", geeft Gerits aan.

Door de beslissing van de overheid zal de laatste speeldag van dit kalenderjaar zonder publiek afgewerkt moeten worden. De Pro League hoopt echter dat die beslissing voor 14 januari nog wordt teruggedraaid, wanneer de winterstop in ons land voorbij is.