Buffon: Juventus heeft zijn DNA verloren met Cristiano Ronaldo

Buffon: "Juventus heeft zijn DNA verloren met Cristiano Ronaldo"

25-12-2021 12:39

Gianluigi Buffon is eerlijk als het over Cristiano Ronaldo gaat. De verwachtingen rond Juventus waren torenhoog na de komst van de Portugese superster, maar werden niet waargemaakt. Buffon denkt dat Juventus zijn identiteit verloor.

Juventus betaalde ruim 100 miljoen euro om het eenjarige contract van Ronaldo bij Real Madrid af te kopen. In de Serie A maakte Ronaldo het ene na het andere doelpunt, maar Juventus stelde Europees teleur. "Juventus had in het eerste jaar dat hij kwam de Champions League kunnen winnen. Ik zat toen in Parijs", doelt Buffon in gesprek met TUDN op het seizoen waarin Ajax in de kwartfinale te sterk was voor Juventus.

Buffon denkt dat Juventus het nodige ingeleverd heeft na de komst van Ronaldo. "Ik kan niet precies zeggen wat er gebeurd is. Toen ik terugkwam, heb ik nog twee jaar met Ronaldo samengespeeld. We hebben het goed gedaan, maar ik denk dat Juventus zijn DNA verloren heeft."

"Toen we in 2017 de Champions League-finale haalden, wasa dat omdat we een eenheid waren en experimenteerden. Iedereen vocht binnen de ploeg voor zijn plek, dat was er met Ronaldo niet meer", zegt Buffon.

Ronaldo maakte in drie seizoenen 81 competitiedoelpunten in 97 wedstrijden.