Coach Denayer en Lyon krijgt vertrouwen: 'Geen kans dat hij dan vertrekt'

Coach Denayer en Lyon krijgt vertrouwen: 'Geen kans dat hij dan vertrekt'

24-12-2021 17:25

Peter Bosz krijgt zeker tot eind februari een baangarantie van Jean-Michel Aulas, voorzitter van Olympique Lyon. Sportief draait Lyon slecht, desondanks krijgt Bosz het volste vertrouwen van Aulas.

Het elftal van Bosz draait nog niet zoals gehoopt, al moet ook worden gezegd dat het onrustig is op de achtergrond. Organisatorisch is het rommelig en technisch directeur Juninho kondigde onlangs zijn vertrek aan.

"We hebben onlangs met Peter gezeten en onze gedachten en mogelijke oplossingen gedeeld. Er is geen kans dat Peter voor februari vertrekt. Ik geef ons januari en februari om terug te komen in de competitie en misschien in de beker, mochten we daarin blijven", zegt Aulas tegen L'Équipe.

"Peter is een erg goede trainer die in het profiel van Lyon past. We staan ver achter in de Ligue 1, maar dat is niet onoverbrugbaar. Er zijn geen trainers beschikbaar met de kwaliteiten van Peter Bosz. Als we de trend volgen en van trainer veranderen, lopen we het risico dat het alleen maar erger wordt. Dus hij blijft. Ik hoop tot het einde, dat betekent dat we de resultaten halen waar we op hopen. Hij blijft zeker tot eind februari."