Onuachu vreest concurrentie uit Brugse hoek: Maar ik vind mij sowieso straffer

Onuachu vreest concurrentie uit Brugse hoek: "Maar ik vind mij sowieso straffer"

24-12-2021 15:13
35

Paul Onuachu lijkt de kerstperiode dan toch met de nodige gemoedsrust ingedoken te zijn. In oktober en november kreeg de goaltjesdief nauwelijks een bal tegen de netten gewerkt, maar de afgelopen week brak hij zijn ban. Het doet hem zelfs weer dromen van de Gouden Schoen.

Tegen zowel Sporting Charleroi (4-2) als Royal Antwerp FC (1-1) was Onuachu van grote waarde met een treffer. Het brengt zijn seizoenstotaal op twaalf. Opmerkelijk: vorig seizoen zat hij op dit tijdstip aan veertien, niet zo gek veel meer dus. Nochtans heerst de perceptie dat de Nigeriaan veel minder in vorm is dan toen een jaar geleden. "Als spits scoor je makkelijker in een team dat goed draait", zoekt Onuachu naar een verklaring in Het Laatste Nieuws.

Toch wil de diepe spits zich niet enkel achter zijn ploeggenoten verschuilen. Integendeel, hij steekt zijn hand ook in eigen boezem. "Ik heb een paar grote kansen gemist, ik had minstens aan zeventien goals moeten zitten", is Onuachu streng voor zichzelf. Zo miste hij bijvoorbeeld twee strafschoppen in de uitwedstrijd op Charleroi.

"Ik ben de strafste"
Traditioneel gaat er eind december in het Belgische voetballandschap geen dag voorbij zonder dat de verkiezing van de Gouden Schoen ter sprake komt. Op de vorige editie greep Onuachu nog nét naast het kleinood; Lior Refaelov was hem toen te snel af. De Genk-spits heeft goede hoop dat het nu wel in orde komt. "Ik vind mijn prestaties in de laatste maanden van vorig seizoen sowieso straffer dan wat gelijk welke concurrent voor de Gouden Schoen dit seizoen laten zien heeft", klinkt hij heel zelfverzekerd.

Als grootste concurrenten kijkt Onuachu naar "het trio van Club Brugge". Dan doelt hij uiteraard op de drie goudhaantjes in de voorhoede. "Charles De Ketelaere is een leuke speler en een jong talent, Hans Vanaken is een belangrijke schakel bij Brugge en Noa Lang is iemand die beslissend is met zijn goals en assists", somt Onuachu zijn rivalen op. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie