Verbauwhede hoopt ooit mee te werken aan het nieuwe project bij KV Kortrijk

Verbauwhede hoopt ooit mee te werken aan het nieuwe project bij KV Kortrijk

24-12-2021 14:54

In een interview met de Krant Van West-Vlaanderen vertelt Glenn Verbauwhede over de liefde die hij nog steeds koestert voor het voetbal en KV Kortrijk in het  bijzonder. Momenteel is de goalie opnieuw richting Zuid-Afrika om kerst te vieren met zijn gezin. Hij droomt er echter van om opnieuw een rol te spelen in het Belgische voetbalwereldje. 

Het is ondertusen al vijf jaar geleden dat de doelman er de brui aan gaf in Zuid-Afrika. Een waanzinnig avontuur, dat wel, maar hij droomt ervan om terug te keren naar het Belgisch voetbal. In welke vorm dan ook. “Ik volg een trainerscursus en mijn hart klopt nog altijd stevig voor KV Kortrijk”, zegt hij. “Mocht mijn mijnproject geslaagd zijn, ik had geprobeerd om de club over te nemen.”

'T Wit Kasteel
Het mijnproject dat hij in Zuid-Afrika begon bleek geen al te groot succes. Dus begon Verbauwhede de voorbije maanden terug in België te werken. Je kon de doelman vinden in de bekende brasserie ‘t Wit Kasteel in Kortrijk. Niet om er zelf uitgebreid te tafelen, wel om er de gasten in de watten te leggen. “Ik heb een bijzonder goeie band met de zaakvoerder van 't Wit Kasteel, Jeroen Ferket. Ik doe dit om onder de mensen te komen. Ik jeun me hier enorm, maar voor het geld doe ik dit niet."

Kortrijkziaanse droom
Hij lijkt smoorverliefd te zijn op de streek en de mensen die Kortrijk maken wat ze is. Hij koestert dan ook de droom om hier ooit nog iets te betekenen. “Ik zal je meer zeggen: mocht mijn mijnproject geslaagd zijn, ik zou mijn kans gewaagd hebben om me bij KV Kortrijk in te kopen,” vertelt Glenn aan de krant. “Uit liefde voor de club, maar ook omdat deze regio bulkt van de knowhow en kapitaalkrachtige mensen die de club zouden willen steunen. De potentie is zó groot. Ik heb een pak ideeën in mijn hoofd, de tijd zal het uitwijzen of we ze ooit in realiteit kunnen omzetten.”

Rood-wit bloed
Of de club nog in zijn hart zit? Absoluut, en dat voel je aan de manier waarop hij lovend over ‘VeeKaa’ spreekt. “Er stroomt rood-wit bloed door mijn aderen,” getuigt Verbauwhede. Hij droomt van een plekje bij de club. “De Veekaa heeft een enorm potentieel. Zet hier morgen een nieuw stadion, het zit meteen vol. Mocht de eigenaar (Vincent Tan) hetzelfde engagement aan de dag leggen als bijvoorbeeld Paul Gheysens bij Royal Antwerp FC, dan ben ik ervan overtuigd dat KV Kortrijk kan uitgroeien tot een stevige subtopper. Alleen moeten de juiste keuzes gemaakt worden.”