Benfica en Vertonghen worden op gevoelige wijze uit de beker geknikkerd

Benfica en Vertonghen worden op gevoelige wijze uit de beker geknikkerd

24-12-2021 07:20
5

De achtste finale van het Portugese bekertoernooi is op pijnlijke wijze het eindstation geworden voor Benfica. De ploeg van Jan Vertonghen kreeg een oorwassing van FC Porto: 3-0. De Rode Duivel speelde de hele wedstrijd.

Het is onrustig bij Benfica, aangezien trainer Jorge Jesus aangesteld zou kunnen worden bij Flamengo en de fans hem liever kwijt dan rijk zijn. Tel daar de lelijke bekeruitschakeling tegen Porto bij op en dan moge het duidelijk zijn dat de sfeer in Lissabon niet al te best is. De aartsrivaal was namelijk veel te sterk in de achtste finale van de beker.

Na zeven minuten was de achterstand al haast onoverkomelijk voor Benfica, waar Vertonghen aldus in de basis stond. Door goals van Evanilson en Vitinha kwam Porto namelijk al snel met 2-0 voor en die marge werd nog in de eerste helft ook nog eens uitgebreid naar drie, toen Evanilson zijn tweede van de avond maakte.

De roodhemden uit Lissabon waren verder niet bij machte om het nog spannend te maken, omdat een goal van Nicolas Otamendi in de tweede helft werd afgekeurd. Daardoor heeft Benfica alleen nog maar de Portugese competitie en de Champions League om voor te spelen. In de Primeira Liga staat het derde, vier punten achter koploper Porto.