Ajax heerst in Europa, maar Vertessen met PSV de winterstop in als leider

Ajax heerst in Europa, maar Vertessen met PSV de winterstop in als leider

23-12-2021 22:20
0

In de Champions League sloot Ajax de groepsfase af met het maximum van de punten, maar het is PSV dat zich in Nederland winterkampioen mag noemen. PSV met Yorbe Vertessen in de basis deed in zijn laatste wedstrijd van 2021 wat het moest doen. De thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles bleef qua tussenstand nog lang spannend, maar leverde uiteindelijk een zege op: 2-0, dankzij Philipp Mwene en Cody Gakpo.

Waar PSV aan het begin van het seizoen met de grootst mogelijke moeite won bij de promovendus, liep het in eigen huis snel uit naar een voorsprong. Rechtsback Mwene had deze maand al twee keer gescoord, beproefde nog maar eens zijn geluk en wist doelman Warner Hahn (ex-RSC Anderlecht) met een bekeken afstandspoging te passeren: 1-0.

PSV raakte André Ramalho kwijt met een blessure, maar behield voor rust de controle. Mario Götze, Gakpo, Carlos Vinícius en met name Yorbe Vertessen konden dit overwicht echter niet in de score uitdrukken, mede dankzij goed keeperswerk van Hahn. Vinícius miste ook na een klein uur spelen, waarna Go Ahead zowaar mocht ruiken aan de gelijkmaker. Iñigo Córdoba en Philippe Rommens stuitten op doelman Joël Drommel en ook Luuk Brouwers kreeg een aardige kans.

Tussendoor hadden de gasten een rode kaart gekregen. Joris Kramer ontsnapte aanvankelijk na een overtreding op de doorgebroken Vertessen, maar na een interventie van de VAR werd hij alsnog weggestuurd door Dennis Higler. Vanaf de kant zag Kramer hoe zijn ploeg nog vrij lang in de race bleef, maar hoe de wedstrijd in het slotkwartier alsnog beslist werd. Maximiliano Romero joeg door en zette Bas Kuipers opzij, waarna Gakpo op aangeven van de Argentijn de 2-0 binnen kon tikken.

PSV sluit de eerste seizoenshelft af met 43 punten, één meer dan Ajax. De nummer twee komt op 23 januari al naar Eindhoven, tussendoor wacht een uitwedstrijd tegen FC Groningen. Go Ahead gaat als nummer elf van Nederland het nieuwe jaar in, met een voorlopige voorsprong van acht punten op de degradatiezone.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie