'Dembélé-nieuws uit Barcelona op komst: vijfjarig contract én salarisvermindering'

'Dembélé-nieuws uit Barcelona op komst: vijfjarig contract én salarisvermindering'

23-12-2021 19:23
2

FC Barcelona gaat na het weekend nieuws over Ousmane Dembélé naar buiten brengen, meldt de Spaanse krant Diario SPORT. De Franse vleugelaanvaller zal voor liefst vijf seizoenen bijtekenen, klinkt het.

Dembélé kwam in 2017 voor vele miljoenen over van Borussia Dortmund en tekende toen een vijfjarige verbintenis, die na dit seizoen afloopt. Het betekent dat hij na de jaarwisseling vrijuit met andere clubs kan praten, maar volgens SPORT zal het zo'n vaart niet lopen. Met name het kapitaalkrachtige Newcalste United zou serieus geïnteresseerd zijn, maar volgens de berichtgeving gaat Barça nog voor Oud en Nieuw de contractverlenging van Dembélé bevestigen.

Eerder deze week werd duidelijk dat hij na wikken en wegen had besloten om toch in Camp Nou te blijven. Dembélé was sinds zijn komst regelmatig geblesseerd en haalde regelmatig het nieuws vanwege zijn gebrekkige discipline, maar de club ziet toch een pijler onder het Barça van de toekomst in hem. Dembélé zou zelfs genoegen hebben genomen met een salarisvermindering, al laat SPORT in het midden of één en ander wordt gecompenseerd door middel van bonussen.

De Fransman krijgt er overigens wel een concurrent van naam bij, is de bedoeling. Ferran Torres staat op het punt om over te komen van Manchester City.