'Club Brugge moet niet vrezen in januari, maar kwartet gaat voor Hendry in zomer'

'Club Brugge moet niet vrezen in januari, maar kwartet gaat voor Hendry in zomer'

23-12-2021 17:25
4

Na amper een half jaar heeft Jack Hendry al grote sier gemaakt bij Club Brugge. Zelfs in de Champions League, tegen sterren als Kylian Mbappé en Lionel Messi, hield de Schotse mandekker zich meermaals staande. Dat is ook vier buitenlandse clubs niet ontgaan, al hebben zij een belangrijk detail uit het oog verloren.

Vanuit alle windstreken wordt Hendry het hof gemaakt, meent Team TalkAjax en Sevilla FC zijn de meest ronkende namen, terwijl ook twee Engelse laagvliegers interesse vertonen: Burnley FC en Newcastle United. Gezien zijn Schotse roots zou Hendry die laatste twee waarschijnlijk ook best genegen zijn. Aangezien hij nog tot 2025 onder contract ligt op Jan Breydel, kan Club wel de volle pot vragen.

Bovendien heeft Blauw-Zwart nog een extra troef: deze winter zal Hendry hoe dan ook niet vertrekken. Dat heeft niets met het standpunt van Club Brugge te maken, maar wel met het feit dat de verdediger in augustus nog uitkwam voor ex-club KV Oostende. Daardoor is hij dit seizoen geen optie meer voor geïnteresseerde partijen. Komende zomer zou het kwartet wél een poging wagen om Hendry in te lijven.