Venanzi schat bedrag in om Standard weer aan de top te krijgen: 10 à 15 miljoen

Venanzi schat bedrag in om Standard weer aan de top te krijgen: "10 à 15 miljoen"

23-12-2021 17:08
9

Nu ook de Croky Cup een doodgelopen straatje bleek te zijn, rest er Standard Luik de komende maanden niet al te veel glorie. Ongewild komt dat het bestuur misschien goed van pas om de club een nieuwe richting uit te stuwen. Bruno Venanzi deelt zijn visie op hoe de toekomst er volgens hem moet uitzien.

Eerst en vooral moet Standard financieel weer gezond worden. De voorbije jaren zijn enorme putten opgedoken, waardoor De Rouches onmogelijk concurrentieel konden blijven met de rest van de Belgische top. Om weer aansluiting te vinden, schat Venanzi bij La Nouvelle Gazette een bedrag van 'tien tot vijftien miljoen euro' nodig te hebben. In de eerste plaats wil de huidige sterke man inzetten op lucratieve verkoop van talent uit de eigen Academie. Hugo Siquet, die in januari bij SC Freiburg aan de slag gaat, gaf recent alvast het goede voorbeeld.

Die transfersuccessen zullen echter niet voldoende blijken, waarschuwt Venanzi. Standard zal ook een ander beleid moeten voeren. Naar eigen zeggen hoeft de Luikenaar niet langer helemaal bovenaan de piramide te staan. "Ik hang niet vast aan die functie van voorzitter", verzekert hij. Dat zal de harde kern van De Rouches als muziek in de oren klinken, want zij schreeuwen al lang om een nieuwe leidsman.

Niettemin wil Venanzi bij de club betrokken blijven. "Ik zou graag een vaste aandeelhouder blijven en verder wegen op de strategie en de ontwikkeling van de club", klinkt het ambitieus. Tot slot heeft Venanzi nog een boodschap voor de misnoegde fans, die hem wegzetten als een 'opportunistische investeerder'. Dat is hoegenaamd niet het geval, benadrukt hij. "Met mij aan boord zal de club nooit failliet gaan", doet Venanzi nog een krasse uitspraak.