Guardiola bevestigt: 'Hij heeft zich bij mij gemeld en wil naar Barcelona'

Guardiola bevestigt: 'Hij heeft zich bij mij gemeld en wil naar Barcelona'

23-12-2021 15:25
5

Ferran Torres staat op het punt Manchester City te verruilen voor FC Barcelona. Dat bevestigt Pep Guardiola. De Spaanse manager zal de 21-jarige aanvaller niet tegenhouden.

Barça en City zijn akkoord over een transfersom van 55 miljoen euro en Torres wil dolgraag terug naar Spanje. Vermoedelijk maken beide clubs de deal op korte termijn wereldkundig. "Officieel heb ik niets gehoord, maar ik weet dat de clubs aan het onderhandelen zijn. Ik denk dat het niet lang meer duurt", reageert Guardiola op een persconferentie.

De Spaanse manager kan leven met het aanstaande vertrek. "Ik wil dat mijn spelers gelukkig zijn. Als je niet gelukkig bent, moet je vertrekken. We zijn geen club die spelers tegen hun wil behoudt. Dat geldt voor iedereen: als je weg wilt omdat je hier niet gelukkig bent en je denkt elders gelukkiger te kunnen zijn, moet je gaan. Carrières zijn kort, op een dag is het voorbij. Ik ben niet teleurgesteld in Ferran. Ik ben blij voor hem."

"Hij komt uit Spanje en Barcelona wil hem hebben. Hij heeft zich bij mij gemeld met de boodschap dat hij wil vertrekken", besluit Guardiola. De verwachting is dat Manchester City géén vervanger gaat aantrekken. Torres speelde sinds de zomer van 2020 voor de regerend kampioen van Engeland, die werd overgenomen van Valencia.