Cercle baalt van maatregelen: “Club Brugge is voor ons de match van het jaar”

Cercle baalt van maatregelen: “Club Brugge is voor ons de match van het jaar”

23-12-2021 09:13
14

Het Overlegcomité besliste om de laatste speeldag van de Jupiler Pro League voor de winterstop te laten doorgaan achter gesloten deuren. Dat betekent dat Cercle Brugge de derby tegen Club Brugge zonder fans moet spelen.

Voorzitter Vincent Goemaere baalt als een stekker. “Voor ons is dit de match van het jaar en we zullen vooral onze twaalfde man missen. Het is ook zonde van al het werk dat het management en de medewerkers de afgelopen weken en dagen hebben gedaan. Er kruipt voor ons heel veel voorbereiding in zo’n derby en nu is dat allemaal voor niks geweest.”

Ook Cercle Brugge boekt nu een ferm verlies door de maatregelen. “We hebben al veel kosten gemaakt voor deze wedstrijd en die zijn we natuurlijk kwijt. En of je nu speelt met of zonder publiek, de kosten lopen ook door. En de inkomsten zijn we natuurlijk kwijt, ik schat dat het over ruim 250.000 euro gaat", citeert Het Nieuwsblad de preses.

Goemaere had liever andere maatregelen gezien. “Jammer dat we de kans en de tijd niet hebben gekregen om een spreidingsplan op te maken. Ik denk dan aan een formule met een stadion bezetting van 30% waarbij de nodige afstand wordt bewaard en iedereen een mondmasker draagt. Volgens mij is dit een gemiste kans.”