'Barça denkt serieus na over De Ligt, maar moet eerst grootverdieners verkopen'

'Barça denkt serieus na over De Ligt, maar moet eerst grootverdieners verkopen'

23-12-2021 08:28
3

FC Barcelona is in de winterse transferperiode van plan om de ploeg flink te versterken. Manchester City-aanvaller Ferran Torres lijkt hard op weg naar Camp Nou en mochten Samuel Umtiti en Philippe Coutinho verkocht worden, dan wil de Spaanse grootmacht ook Juventus-verdediger Matthijs de Ligt toevoegen aan de selectie.

Dat meldt de doorgaans betrouwbare Barcelona-journalist Gerard Romero van RAC1. Barça wil al langere tijd van Umtiti en Coutinho af, die voor een flink bedrag op de loonlijst staan. Door de twee te verkopen, wil de club ruimte maken voor de transfer van De Ligt. Diens zaakwaarnemer Mino Raiola gaf vorige week al aan dat het voor De Ligt een goed moment zou zijn om een transfer te maken.

Voor er überhaupt gesproken kan worden over een De Ligt-deal, moet Barça wel van Umtiti en Coutinho af zien te komen. Manchester City-aanvaller Torres lijkt al wél hard op weg naar Camp Nou. Volgens verschillende Spaanse media hebben de clubs een akkoord bereikt over een transfer, die City tussen de 45 en 55 miljoen euro op gaat leveren.