Vrancken wilde penalty na blessure Shved: ‘De lijn doortrekken en rood geven’

Vrancken wilde penalty na blessure Shved: ‘De lijn doortrekken en rood geven’

23-12-2021 07:44 Laatste update: 08:17
6

KV Mechelen ging met 1-3 onderuit tegen KAS Eupen in de kwartfinale van de Croky Cup. Marian Shved viel geblesseerd uit na een akelige botsing met doelman Nurudeen.

Coach Wouter Vrancken sprak na de wedstrijd met Sporza. “Ik denk niet dat er veel verschil was tussen de eerste en de tweede helft. Ook in de eerste helft was de kwaliteit en de agressiviteit bij ons niet goed genoeg. Voorin wonnen we weinig duels. We scoorden dan wel en gaven ook heel weinig weg, maar in een bekermatch moet je die agressiviteit sowieso hebben.”

Vrancken liet zich ook uit over de blessure van Shved. “Onze wedstrijd stopte voor een stuk met de blessure van Shved. Iedereen was aangedaan, ik ook, want ik hoorde dat hij buiten bewustzijn was en niet meer reageerde tot ze hem op zijn zij draaiden. Ik hoop dat het allemaal goed komt. Op het moment dat Shved de keeper zag komen, zette hij zijn voet om af te remmen, maar de doelman ging vol door naar de bal, goed wetende dat het contact zou volgen.”

KV Mechelen wilde een rode kaart zien. “Ik zie het verschil niet met een speler die met de voet vooruit de bal speelt en dan een contact heeft en daarvoor rood krijgt. Je moet de lijn doortrekken. Nadien konden we ook ons spel niet meer spelen, we hadden Shved gebracht om de breedte te houden en de 1 tegen 1 op te zoeken. Het was een streep door de rekening."