Tottenham wint derby, Tielemans onderuit in spectaculaire comeback Liverpool

Tottenham wint derby, Tielemans onderuit in spectaculaire comeback Liverpool

23-12-2021 07:20
1

Na Arsenal zijn ook Tottenham Hotspur en Chelsea door naar de halve finales van de League Cup. Spurs won dankzij Steven Bergwijn van stadgenoot West Ham United en Chelsea won de tweede Londense derby tegen Brentford. De B-keus van Liverpool en Leicester City hadden penalty's nodig, maar The Reds werden uiteindelijk de niet-Londense afvaardiging bij de laatste vier.

Tottenham Hotspur-West Ham United 2-1
De door onder meer Ajax begeerde Bergwijn is mogelijk aan zijn laatste weken bij Tottenham bezig, maar was woensdagavond goud waard voor Spurs. De Oranje-international zette voor rust vijf duivelse minuten in gang door van dichtbij de 1-0 binnen te tikken. Jarrod Bowen reageerde direct en maakte na een knappe voetbeweging de gelijkmaker. Ook de 2-1 viel meteen: Bergwijn verzorgde ditmaal het knappe voorbereidende werk en Lucas Moura schoot Spurs naar de laatste vier.

Liverpool-Leicester City 3-3 (Liverpool wint na strafschoppen)
Ook op Anfield kwamen de toeschouwers ogen tekort in de openingsfase: dankzij Jamie Vardy liepen de gasten binnen een kwartier uit naar een 0-2 voorsprong, maar Alex Oxlade-Chamberlain bracht de spanning net zo snel weer terug. Na een half uur spelen werd Liverpool-doelman Caoimhin Kelleher van afstand verrast door James Maddison, met de 1-3 tot gevolg. De ingevallen Diogo Jota knalde de 2-3 binnen en in de dying seconds werd het ook nog 3-3 via Takumi Minamino. De Japanner miste vervolgens in de penaltyreeks, maar Luke Thomas en Ryan Bertrand deden hetzelfde namens de gasten. Jota maakte de winnende.