KAA Gent naar de halve finale na zege tegen Standard

KAA Gent naar de halve finale na zege tegen Standard

22-12-2021 22:25 Laatste update: 22:28
10

KAA Gent heeft zich geplaatst voor de halve finales van de beker van België. Het versloeg Standard met 3-1. 

KAA Gent startte met een domper: Odjidja moest al in minuut vier naar de kant met een blessure. Lang rouwde de buffalo’s echter niet. Nauwelijks vijf minuten later knalde Kums de 1-0 al binnen. Standard antwoord niet met kansen, maar wel met fouten. De Rouches toonden zich erg potig met duels vaak op en over het randje. 

KAA Gent bleef wel het gevaarlijkst. Op het halfuur knalde Depoitre tegen de lat. Standard kon daar niet veel tegenin brengen. Beide ploegen gingen rusten met een verdiende 1-0-tussenstand.

De tweede helft startte als met een flits langs beide kanten. Donnum maakte na 30 seconden al gelijk, maar nauwelijks een minuut later bracht Tissoudali Gent alweer op voorsprong: 2-1. Standard herviel in het maken van onnodige fouten en Gent zocht naar de verlossende 3-1, maar die bleef nog uit.

In de extra tijd kwam de verlossende 3-1 er dan toch. Tissoudali stond opnieuw aan het kanon na een flipperkast-fase. In de laatste seconden kreeg Bokadi van Standard nog een rode kaart na een slag op het hoofd van Ngadeu. De buffalo's gaan verder in de beker en vervoegen Eupen als tweede finalist.