CNN: Vertonghen en Benfica dreigen trainer Jorge Jesus kwijt te raken

CNN: Vertonghen en Benfica dreigen trainer Jorge Jesus kwijt te raken

22-12-2021 21:40

Benfica-trainer Jorge Jesus is het onderwerp van opmerkelijk transfernieuws in Portugal: de 67-jarige oefenmeester is in gesprek met het Braziliaanse Flamengo, meldt de Portugese tak van CNN.

De 67-jarige Jesus was tussen 2009 en 2015 al trainer van Benfica, stapte daarna over naar rivaal Sporting Portugal en werkte ook bij Flamengo, de club waar hij nu dus terug zou kunnen keren. In 2020 keerde hij terug bij Benfica, de club van Jan Vertonghen en waar hij nog tot het einde van het seizoen vastligt. CNN weet echter – op basis van navraag bij alle betrokken partijen – te melden dat de trainer al een principeakkoord heeft met Flamengo.

Of hij nu weer in Brazilië aan de slag gaat, hangt ervan af of Fla tot een akkoord kan komen met Benfica. De timing van het nieuws is opvallend, aangezien Benfica – derde in de competitie, op vier punten van FC Porto en Sporting – twee keer achter elkaar tegen rivaal Porto speelt, in de beker en de competitie. Op 23 februari en 15 maart staan de Champions League-wedstrijden met Ajax op het programma.