Dumfries matchwinner, Inter al zes wedstrijden zonder puntenverlies én tegengoal

Dumfries matchwinner, Inter al zes wedstrijden zonder puntenverlies én tegengoal

22-12-2021 20:30

Internazionale heeft de teugels in de Serie A aangetrokken, met dank aan Denzel Dumfries. Door zijn derde competitietreffer van deze maand hebben de Nerazzurri voor de zesde (!) keer op rij een competitiewedstrijd gewonnen zonder doelpunt te incasseren.

Begin november werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen aartsrivaal AC Milan en met 3-2 gewonnen van concurrent Napoli, waarna de imposante Inter-serie werd ingezet. Venezia (0-2), Spezia (2-0), AS Roma (0-3), Cagliari (4-0) en Salernitana (0-5) werden met steeds grotere cijfers aan de kant geschoven.

Nummer elf Torino hield de schade beperkt, maar moest er uiteindelijk ook aan geloven. Dumfries had al tegen AS Roma en Salernitana gescoord en had het vizier woensdagavond wederom op scherp. Na een snelle omschakeling van de thuisploeg dook hij op de rand van het strafschopgebied op en wist hij doelman Vanja Milinkovic-Savic te passeren met een snelle schuiver: 1-0.

Inter haalde niet zijn topniveau en de gasten uit Turijn hielden het tot het laatste fluitsignaal spannend. De ene treffer van Dumfries was echter voldoende. Stefan de Vrij, Dumfries en de zijnen kunnen nu van de Kerstdagen genieten en spelen op 6 januari – Driekoningen – hun volgende wedstrijd tegen Bologna.