La Liga-baas legt uit wat FC Barcelona moet doen om Haaland aan te trekken

La Liga-baas legt uit wat FC Barcelona moet doen om Haaland aan te trekken

FC Barcelona kan Erling Haaland aantrekken, maar wel onder bijzonder strenge voorwaarden. Dat zegt La Liga-baas Javier Tebas. Hij heeft de clubleiding van Barcelona verteld wat er moet gebeuren.

Barcelona zit mede door door wanbeleid al jaren in financieel zwaar weer. De club is geïnteresseerd in Haaland, maar hem aantrekken is zo makkelijk nog niet. "Laporta (voorzitter Barcelona, red.) weet al wat hij moet doen, ik heb het hem verteld", zegt Tebas tegen SPORT. "De situatie is gecompliceerd. Ik heb hem al adviezen gegeven. Barcelona heeft het niet makkelijk, nee."

Tebas wijst naar de zogeheten 1/4-regel. Die luidt volgens Spaanse media dat clubs die het salarisplafond doorbreken slechts 25% mogen uitgeven van wat er binnenkomt. Barcelona moet daaronder zitten. De club kan in januari een speler aantrekken, maar moet daar wel vier keer zoveel salarisruimte voor vrijmaken. Als Barcelona Haaland aantrekt, wordt hij meteen de bestbetaalde speler. "Het hangt af van de transfer die op dat moment gedaan wordt", zegt Tebas. "We weten allemaal wat Haaland aan salaris vraagt en welk bedrag Borussia Dortmund wil hebben. Wat betreft de 1/4-regel past dat niet binnen de mogelijkheden van Barcelona."

Tebas legt uit wat Barcelona moet doen om financieel te herstellen. "De club moet herstellen van nagenoeg alle verliezen. Dat is erg lastig, omdat we het hebben over een bedrag van ongeveer 500 miljoen euro. Als de verliezen zijn weggewerkt en er meer geld binnenkomt, kan Barcelona een competitief salarisbudget instellen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie