Liverpool-captain Henderson: 'We krijgen niet het respect dat we verdienen'

Liverpool-captain Henderson: 'We krijgen niet het respect dat we verdienen'

22-12-2021 15:30
0

Jordan Henderson heeft uitgehaald naar de Engelse voetbalbond FA. De aanvoerder van Liverpool maakt zich zorgen om het welzijn van de spelers in de Premier League, maar voelt weinig steun van bovenaf.

The Reds spelen in december liefst negen wedstrijden, maar hebben een gehavende selectie door coronabesmettingen en blessures. "Ik denk niet dat mensen door hebben hoe intens het is", zegt Henderson tegen de BBC. "Voetbal betekent alles voor ons en we willen altijd op ons hoogste niveau presteren wanneer we op het veld staan. Helaas is dat in deze periode moeilijk te bewerkstelligen."

"Dat is al een aantal jaar zo en dat is moeilijk, maar nu door Covid is het nog zwaarder", vervolgt de 31-jarige Engelse middenvelder. "Ik maak me zorgen. Ik vrees dat niemand bij de FA het welzijn van de spelers serieus neemt. We zullen als spelers proberen op de een of andere manier invloed uit te oefenen. Maar op dit moment heb ik niet het gevoel dat de spelers het respect krijgen dat ze verdienen."

Henderson reageert op het besluit van de Premier League om het programma tijdens de feestdagen niet aan te passen, hoewel het coronavirus om zich heen grijpt. Afgesproken is door te blijven spelen als er per team minimaal dertien spelers en een doelman beschikbaar zijn.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie