Storm is best scorende Belg in 2021, ook beter dan Lukaku: “Wist dat het erin zat”

Storm is best scorende Belg in 2021, ook beter dan Lukaku: “Wist dat het erin zat”

Nikola Storm verkeert in de vorm van zijn leven. In 2021 maakte hij bij KV Mechelen 21 doelpunten. Geen enkele Belg doet beter, zelfs Romelu Lukaku niet.

In 2020 maakte Storm maar twee officiële doelpunten. “In de jeugd kon ik altijd geweldige statistieken voorleggen. Maar als prof werd ik er vaak op afgerekend. Dat heeft me lang gefrustreerd omdat ik altijd heb geweten dat het erin zat. Eindelijk komt het er nu ook uit”, legt Storm aan Het Nieuwsblad uit.

Storm maakte een stormachtige ontwikkeling door. “Een verklaring? Het is een combinatie van ervaring en training. Ik heb het afgelopen jaar veel getraind op afwerking, maar ik kan nu ook beter spelsituaties inschatten. Vroeger kwam ik te vaak vanaf links naar binnen om met rechts te schieten.”

Storm is onvoorspelbaarder geworden. “Het laatste jaar varieer ik – nu eens een actie buitenom, dan weer naar binnen komen – en ik merk dat verdedigers daardoor zijn beginnen twijfelen. En terwijl ik vroeger vaak naar de korte hoek trapte, mik ik nu ook meer naar de verste hoek. Het maakt dat ik voor een tegenstander veel onvoorspelbaarder ben geworden.”

Ook in Europa staat Storm bovenaan het lijstje van best scorende linkerflankspelers. Onder meer Insigne (Napoli, 18 goals), Noa Lang (Club Brugge, 18) en Luis Diaz (FC Porto, 16) staan achter Storm. “Dat Storm nu de meest scorende Belgische speler is van 2021 is natuurlijk wel een mooie bekroning voor zijn en ons harde werk op training. We hopen allemaal dat hij deze vorm kan vasthouden voor de rest van zijn carrière. Als dat lukt, zullen er nog veel deuren voor hem opengaan”, zegt coach Wouter Vrancken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie