VP 11 heenronde, doelman: geen Mignolet en Vandevoordt, anderen bank vooruit

VP 11 heenronde, doelman: geen Mignolet en Vandevoordt, anderen bank vooruit

22-12-2021 12:00 Laatste update: 18:12
5

De kerstcadeautjes liggen te trappelen van ongeduld onder de boom en de champagne staat koud: het eindejaar nadert met rasse schreden. Bij de redactie van VoetbalPrimeur.be staat die periode vooral in het teken van lofbetuigingen uitdelen. Dat doen we onder meer via de verkiezing van het Elftal van de Heenronde. In deze eerste aflevering: de doelmannen.

Met ‘heenronde’ doelen we niet noodzakelijk op de eerste zeventien speeldagen van de lopende competitie, maar simpelweg op alle wedstrijden die tot dusver gespeeld zijn in de Jupiler Pro League, van eind juli tot en met eind december dus.

Arnaud Bodart (Standard Luik)
Ook de immer betrouwbare Bodart lijdt een beetje onder de identiteitscrisis in Luik, maar al bij al werkt hij toch weer een goed seizoen af. Zonder zijn métier zouden De Rouches gewoonweg tegen de degradatie strijden. Dat de publiekslieveling nu al enkele jaren een vaste waarde is onder de dwarsliger, doet haast vergeten dat hij nog steeds slechts 23 jaar jong is, wat behoorlijk groen blijft voor een sluitpost. Nog maar eens het bewijs dat ervaring volledig los staat van leeftijd.

Sinan Bolat (KAA Gent)
Iemand die intussen wél al de nodige jaren op de teller heeft, maar waar geen sleet op lijkt te komen. Met zes clean sheets onderbouwen de cijfers die stelling, al staat de gehele achterhoede van Gent eigenlijk vrij stevig. Toch valt de verdienste van Bolat niet te onderschatten. Hij pakt geregeld uit met broodnodige parades en speelt een onontbeerlijke rol in de coaching van achteruit. Wat een verschil met zijn eerste maanden in de Ghelamco Arena, toen de herfst van zijn carrière in een winter leek over te gaan.

Jean Butez (Royal Antwerp FC)
Net als Bolat zette ook de Franse goalie van The Great Old een ferme stap voorwaarts. Na een blessure rond de jaarwisseling verspeelde Butez zijn stek zelfs even aan Ortwin De Wolf, maar dit seizoen straalt hij één en al vastberadenheid uit. Zowat wekelijks houdt onze zuiderbuur Antwerp overeind, waardoor de resultaten verdoezelen dat het elftal van Brian Priske nog steeds niet op volle toeren draait. Ongetwijfeld de meest constante van de bende.

Hervé Koffi (Sporting Charleroi)
De springveer krijgt hoe dan ook de onderscheiding voor meest attractieve doelman uit de JPL. Dat predikaat bewees hij vorig weekend nog tegen KAS Eupen, door tot drie keer toe uit te pakken met een spektakelsave, tot wanhoop van De Panda’s. Eigenlijk is het bijzonder dat Charleroi er in het tussenseizoen in geslaagd is om Koffi, die bij Royal Excel Moeskroen ook al een reputatie had opgebouwd, zo geruisloos los te weken in Rijsel.

Anthony Moris (Union Saint-Gilloise)
Eerlijk is eerlijk: wie had voor aanvang van deze campagne gedacht dat de doelman van Union zich bij dit exclusieve lijstje zou scharen? Net als zowat al zijn ploeggenoten is de Luxemburger ontegensprekelijk boven zichzelf uitgestegen. Zijn voetenwerk oogt verbluffend, maar ook met de handen dreef Moris de tegenstander meermaals tot wanhoop. Als Union er écht een historisch seizoen van wil maken, zal haar nummer één op die wolk moeten blijven drijven.

Hendrik Van Crombrugge (RSC Anderlecht)
De onmiskenbare revival van de Belgische recordkampioen valt niet los te koppelen van de man onder de Brusselse lat. Sinds Van Crombrugge hersteld is van zijn hardnekkige rugblessure, gaat het Anderlecht weer voor de wind. Dat de achterhoede net minder stabiel oogt dan voordien, maakt die vaststelling des te opmerkelijk. Op zijn lijn valt onze landgenoot haast niet te vloeren, in die mate zelfs dat zijn foutjes bij het uitvoetballen met de mantel der liefde bedekt worden.

Nu is het aan jou! Via de poll kan je stemmen op jouw favoriet op deze positie. De stemmen van onze lezers zullen finaal voor de helft van de punten tellen; de andere helft wordt uitgereikt door onze redactie.