'Haller topkandidaat voor Borussia Dortmund: Ajax verlangt veertig miljoen'

'Haller topkandidaat voor Borussia Dortmund: Ajax verlangt veertig miljoen'

22-12-2021 09:33
0

Sébastien Haller wordt opnieuw in verband gebracht met een transfer naar Borussia Dortmund. De spits van Ajax geldt als 'Plan B', mocht Erling Haaland komende zomer vertrekken bij de Bundesliga-topclub. Dat meldt BILD.

Volgens het Duitse medium is Haaland nog altijd 'Plan A' in het Signal Iduna Park. Die Borussen doen er alles aan om de Noorse topschutter te behouden, maar de kans dat hij vertrekt is groot. Door een transferclausule kan hij voor 75 miljoen euro worden overgenomen. Dortmund bereidt zich dan ook voor op een vertrek van Haaland en heeft twee mogelijke opvolgers in het vizier: Haller en Patrik Schick

De Ivoriaanse international maakte in het verleden al indruk in de Bundesliga namens Eintracht Frankfurt. Na een mindere periode bij West Ham United, is hij bij Ajax helemaal opgeleefd. Haller scoorde dit seizoen al twintig keer en gaf zes assists in 23 wedstrijden. Vooral in de Champions League maakte hij met tien goals een onuitwisbare indruk. Volgens BILD vragen de Amsterdammers dan ook veertig miljoen euro voor de afmaker.

Schick is de andere optie voor Dortmund, maar hij zou nog duurder zijn. De Tsjech ligt nog tot medio 2025 vast bij Bayer Leverkusen, waarvoor hij dit seizoen zestien keer scoorde in achttien optredens. Het is de vraag of Leverkusen zijn aanvalsleider naar een concurrent laat gaan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie