‘Boete of puntenaftrek Standard dreigt na klacht Zulte Waregem over Dompé’

‘Boete of puntenaftrek Standard dreigt na klacht Zulte Waregem over Dompé’

22-12-2021 08:28
12

Het Laatste Nieuws meldt dat het Bondsparket van de KBVB de klacht van Zulte Waregem over Jean-Luc Dompé zeer ernstig neemt. Vandaag stelt het Bondsparket een onderzoekscommissie samen om te zien of er sprake is van wedstrijdvervalsing.

CEO van Zulte Eddy Cordier vond de timing van het bod zeer vreemd omdat beide clubs elkaar treffen in de competitie. Bondsprocureur Verhaeghen werd maandag op de hoogte gebracht. "Daarom gelast ik een onderzoekscommissie, die moet uitzoeken of de andere partij - Standard - in deze een inbreuk op het bondsreglement heeft gepleegd. Vandaag (gisteren) of uiterlijk morgen (vandaag) treedt die commissie in werking.”

Standard dreigt zware straffen te krijgen. “Omdat er een termijn van drie dagen geldt, is het schier onmogelijk om nog vóór het spelen van de wedstrijd tot conclusies te komen, dat hoeft ook niet om uiteindelijk een vonnis te vellen. Als, en ik druk op de voorwaardelijke wijs, áls wij een inbreuk op het bondsreglement zouden vaststellen, dan valt dit onder de kwalificatie 'wedstrijdvervalsing' en riskeert Standard de straffen die daarover in het bondsreglement zijn geformuleerd, gaande van een boete tot puntenaftrek. Degradatie, de zwaarst mogelijke straf, geldt enkel voor veel zwaarwichtiger feiten.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s