Openda (Club Brugge) is matchwinnaar bij Vitesse en klimt naar de vierde plek

22-12-2021 07:47
5

PEC Zwolle heeft zichzelf tekort gedaan op bezoek bij Vitesse. De hekkensluiter van de Eredivisie ging met 0-1 onderuit, maar speelde een prima wedstrijd en had recht op een resultaat. Lois Openda (Club Brugge) werd uiteindelijk de matchwinnaar.

Met zes punten uit zeventien wedstrijden stond PEC er niet goed voor toen het afreisde naar Arnhem. Toch kwamen de Zwollenaren beter voor de dag in het GelreDome dan Vitesse. Vlak voor rust leek PEC de verdiende openingstreffer te maken, toen Mustafa Saymak de bal raak knalde na een fraaie aanval. De goal werd echter afgekeurd vanwege buitenspel.

Daardoor stond het nog 0-0 bij rust. Na de pauze kreeg PEC de deksel snoeihard op de neus. Thomas van den Belt leed knullig balverlies op het middenveld, waarna Vitesse eruit kon komen. Loïs Openda schoot de bal vervolgens in alle vrijheid achter Kostas Lamprou: 1-0.

In de 25 minuten na de openingstreffer werden Vitesse en PEC allebei gevaarlijk. In de slotfase grepen de bezoekers steeds meer het initiatief, waardoor Vitesse werd teruggedrongen. De Arnhemmers moesten aan de bak om PEC van het scoren te houden. Dat lukte ook: de wedstrijd eindigde in 1-0.

Daardoor gaat PEC met een zuur gevoel de winterstop in. Een nederlaag was namelijk erg onnodig voor de ploeg van Dick Schreuder, die nu op negen punten van de veilige plekken staat. Vitesse klimt door de overwinning weer even naar de vierde plek. Concurrent FC Twente komt woensdagavond nog in actie, bij FC Utrecht.