Slecht nieuws voor Genk, Gent en Standard: 'Afrika Cup gaat door'

Slecht nieuws voor Genk, Gent en Standard: 'Afrika Cup gaat door'

21-12-2021 21:20
5

Voorzitter van de Afrikaanse voetbalbond (CAF) Patrice Motsepe benadrukt dat de Afrika Cup in januari gewoon door zal gaan. Vanwege de uitbraak van de omikron-variant was er twijfel of het toernooi wel kon plaatsvinden. Motsepe is echter duidelijk, wat slecht nieuws is voor onder meer KRC Genk

Clubs uit onder meer de Premier League hoopten dat er een streep door de Afrika Cup gezet zou worden. Spelers moeten mogelijk in quarantaine als ze actief zijn op het toernooi. In gesprek met onder meer de BBC benadrukt Motsepe echter dat de Afrika Cup in januari 2022 afgewerkt wordt. "Ik ben op 7 januari in Kameroen met mijn vrouw en kinderen aanwezig om deze ongelooflijke wedstrijd te bezoeken", doelt de voorzitter op de openingswedstrijd tussen Kameroen en Burkina Faso.

"Je kunt zien dat er enorm veel inzet en focus is om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt", gaat Motsepe verder. "We gaan samen met de mensen van Kameroen een uitzonderlijk toernooi organiseren. We zijn er klaar voor om de wereld het beste van het Afrikaanse voetbal en de Afrikaanse gastvrijheid te laten zien. Dit toernooi is belangrijk voor de mensen in Afrika en ik ben trots en opgewonden over het geleverde werk."

Onder meer KAA Gent, KRC Genk en Standard moeten tijdens de Africa Cup enkele jongens laten gaan en komen daardoor verzwakt aan de aftrap in de Jupiler Pro League.