Elsner over bekerambities: Mogelijkheid om dichter bij iets groots te komen

Elsner over bekerambities: "Mogelijkheid om dichter bij iets groots te komen"

21-12-2021 17:30
3

In de Beker van België kijken kijken Standard en KAA Gent elkaar woensdag in de ogen. Luka Elsner trekt met zijn ploeg naar de Ghelamco Arena, maar vooraf stond hij de pers te woord.

Elsner benadrukte dat de Beker van België voor hem en Standard een belangrijke doelstelling is. "We moeten iedereen mobiliseren voor de doelstelling van de beker. We hebben de mogelijkheid om dichter bij iets groots te komen", aldus de Sloveen.

Om voorbij Gent en eventueel verder in de beker te geraken, moet Standard volgens Elsner persoonlijkheid tonen. "Veel van onze spelers zijn daartoe in staat en we moeten die stap vooruit zetten." Elsner voegde er ook nog aan toe dat zijn ploeg op elk moment van de match gefocust moet zijn, want nu slikken ze volgens hem nog te makkelijk goals.

Verder kwam Standard nog met nieuws over de blessure van Abdoul Tapsoba. De Burkinees zal er niet kunnen bij zijn tegen KAA Gent nadat hij in het competitieduel tegen OH Leuven in botsing kwam met de Leuvense keeper. De Luikse club liet weten dat er na een röntgenfoto een onderliggende fractuur uitgesloten kon worden. Er wordt verwacht dat Tapsoba drie weken niet in actie kan komen.