Nilis: Zonder blessure stond hij nu even ver als De Ketelaere

Nilis: "Zonder blessure stond hij nu even ver als De Ketelaere"

21-12-2021 12:45 Laatste update: 13:05
4

Yorbe Vertessen (20) liet zondag mooie dingen zien bij PSV. Hij scoorde twee keer in de 1-4 tegen RKC Waalwijk. Zijn ex-spitsentrainer Luc Nilis weet dat Vertessen een toptalent is en zet hem naast Charles De Ketelaere

Vertessen staat al lang te boek als talent, maar het komt er nu pas uit. "Toen Mark van Bommel trainer was bij PSV, nam hij Yorbe een jaar of drie geleden mee op winterstage. Daar liep hij een spierblessure op, daarna heeft hij heel lang gesukkeld. Dat heeft hem zwaar afgeremd", vertelt Nilis bij Het Laatste Nieuws.

Vertessen is nu pas écht hersteld van die kwetsuur. "Anders had hij nu al op hetzelfde niveau gestaan als De Ketelaere. Het talent heeft hij altijd in zich gehad, het heeft door die blessures alleen wat langer geduurd voor hij zich kon manifesteren. Ik had het een tijd geleden nog met Wesley Sonck (nationaal coach U19, red.) over Yorbe. Die was ook héél enthousiast over hem."

Vertessen maakte dit seizoen al zes doelpunten in de Eredivisie. PSV staat daar momenteel aan de leiding, met één puntje voorsprong op Ajax.