'Onana (Ajax) gaat voor vier seizoenen tekenen bij Inter'

'Onana (Ajax) gaat voor vier seizoenen tekenen bij Inter'

21-12-2021 11:52

Andre Onana gaat op korte termijn bij Internazionale tekenen. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano in een nieuwe update over de doelman van Ajax.

Onana zal 'in de komende weken' zijn handtekening zetten onder een Inter-contract. Volgens Romano gebeurt dat in januari - en dus niet in december. De 25-jarige keeper uit Kameroen maakt het seizoen af bij Ajax en verhuist in de zomer transfervrij naar Italië.

Onana heeft er de laatste weken geen geheim van gemaakt toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Vorige week baarde hij opzien door te zeggen dat Barcelona 'zijn eerste optie is', maar Romano bestrijdt dat: een overstap naar Barça behoort niet tot de mogelijkheden.

In Milaan ligt naar verluidt een vierjarig contract klaar voor Onana, die Ajax al bijna een jaar kopzorgen geeft. In februari werd hij geschorst voor het gebruik van het verboden middel furosemide. Daarna wist directeur Marc Overmars geen akkoord met hem te bereiken over een nieuw contract.

Sinds hij weer speelgerechtigd is, keepte Onana twee wedstrijden: tegen Besiktas in de Champions League en tegen BVV Barendrecht in de KNVB Beker.