Guardiola straft City-goudhaantjes na stapavond: 'Dan spelen ze niet'

Guardiola straft City-goudhaantjes na stapavond: 'Dan spelen ze niet'

21-12-2021 10:05

Manchester City-manager Pep Guardiola hield goudhaantjes Phil Foden en Jack Grealish voor straf op de bank in het Premier League-duel met Newcastle United van zondag. De Spanjaard was niet te spreken over het gedrag van de spelmakers.

Foden (21) en Grealish (26) werden midweeks na de zevenklapper tegen Leeds United (7-0) gefotografeerd door de Britse roddelpers. De Engelse internationals werden gespot in het nachtleven, maar daar was Guardiola niet van gediend. "Ik besteed veel aandacht aan het gedrag op en naast het veld. Als het gedrag buiten het veld niet gepast is, spelen ze niet", vertelt de succestrainer aan de BBC. "Ze moeten de hele tijd gefocust zijn. Ondanks de naderende feestdagen en alles wat er op dit moment speelt, moet je nog steeds gefocust zijn."

Volgens The Times had Guardiola er geen moeite mee dat Foden en Grealish van hun vrije tijd genoten na de zege op Leeds, maar de manier waarop viel niet helemaal in goede aarde gezien het drukke speelschema. De staf van Manchester City was bovendien 'niet blij met de conditie waarin het duo zich een dag later op de club meldde voor een herstelsessie'. Zonder Foden en Grealish werd ook Newcastle eenvoudig aan de kant gezet: 4-0.