'Europese topclubs jagen op aanvaller: ook Man Utd en Bayern nu in de race'

'Europese topclubs jagen op aanvaller: ook Man Utd en Bayern nu in de race'

21-12-2021 10:25

Julián Álvarez lijkt spoedig de overstap naar Europa te maken. De 21-jarige Argentijnse aanvaller staat in de belangstelling van tal van Europese topclubs, meldt Olé.

Álvarez werd eerder in verband gebracht met Ajax, maar het is niet bekend of de Amsterdammers nog steeds interesse hebben. Volgens het Argentijnse medium zitten Juventus, Internazionale, AC Milan, Bayer Leverkusen en FC Barcelona in ieder geval nog wél achter hem aan. Die clubs krijgen nu concurrentie van Manchester United, Bayern München en Atlético Madrid, die allen contact hebben opgenomen met River Plate.

De Europese topclubs hoeven desondanks niet te vrezen voor moeizame onderhandelingen. Álvarez heeft een transferclausule van twintig miljoen euro. Het is niet uitgesloten dat hij al in januari een transfer maakt, hoewel River Plate hem niet graag ziet vertrekken. Zijn contract loopt echter eind 2022 af, waardoor de club nu nog aan hem kan verdienen. Álvarez is aan een ijzersterk seizoen bezig met achttien doelpunten en zeven assists in 21 competitieduels. 

Nicolás Tagliafico vertelde vorige week dat hij de spits, die ook op de vleugels uit de voeten kan, heeft getipt bij Ajax-directeur Marc Overmars.