'Lille en Fiorentina zijn akkoord: wintertransfer van 15 miljoen zal plaatsvinden'

'Lille en Fiorentina zijn akkoord: wintertransfer van 15 miljoen zal plaatsvinden'

21-12-2021 07:20

Jonathan Ikoné staat op het punt om Lille OSC te verlaten, meldt Fabrizio Romano. De 23-jarige linkspoot zal komende winter de overstap naar Fiorentina gaan maken.

Volgens transferexpert Romano is er over 'elk detail' een akkoord in de Ikoné-deal. Het is de bedoeling dat Lille vijftien miljoen euro ontvangt voor de Fransman, met een doorverkooppercentage van tien procent. De jeugdinternational kan voor vijf jaar tekenen in Italië.

Fiorentina maakte vanaf het begin van deze maand werk van Ikoné. De buitenspeler bereikte al snel een persoonlijk akkoord met zijn nieuwe club, waarna Fiorentina er nog uit moest komen met Lille. Dat is nu gelukt, waardoor een wintertransfer in aantocht is.

Ikoné verlaat zodoende de nummer elf van de Ligue 1 om te tekenen bij de nummer zes van de Serie A. Na de winter komt de Franse ploeg echter nog in actie in de Champions League, terwijl Fiorentina geen Europees voetbal speelt dit seizoen. Persoonlijk kent Ikoné tot dusver een teleurstellend seizoen: de aanvaller was over alle competities goed voor slechts twee goals en twee assists in 25 wedstrijden.