Lyra-Lierse vindt akkoord en bouwt nieuw stadion en jeugdcomplex in Lier

Lyra-Lierse vindt akkoord en bouwt nieuw stadion en jeugdcomplex in Lier

20-12-2021 15:25
5

Lyra-Liers heeft een akkoord gevonden met de stad Lier om een nieuw stadion en oefencomplex te bouwen op de site Hoge Velden, aan het kruispunt van de Ring en de Aarschotsesteenweg. Dat laat de club op de officiële kanalen weten.

Lyra-Lierse is ambitieus. ‘De verhuis naar de Hoge Velden is voor iedereen met een hart voor Lyra-Lierse een droom die werkelijkheid wordt: opnieuw voetbal in eigen stad. Lyra-Lierse krijgt de mogelijkheid een stadion te ontwikkelen dat klaar is voor 1ste Nationale. De stad blijft eigenaar van de gronden en verleent een gebruiksrecht op de gronden aan de club. Het stadion ontwikkelt Lyra-Lierse op eigen kracht’, klinkt het op de webstek.

Ook zal er een jeugdcomplex worden gebouwd. ‘De ontwikkeling van de Hoge Velden draait niet enkel om een stadion. De groeiende jeugdwerking van K. Lyra-Lierse zal er een nieuwe thuis vinden voor haar 400 spelers. Op de site zal de stad Lier immers een stedelijk jeugdvoetbalcomplex realiseren. Het belooft een splinternieuwe topaccommodatie te worden waar de jeugdspelers van Lyra-Lierse, samen met eventuele andere geïnteresseerde voetbalploegen, gebruik van kunnen maken.’