UEFA heeft besloten: reglementair verlies voor Tottenham, Vitesse door in Europa

UEFA heeft besloten: reglementair verlies voor Tottenham, Vitesse door in Europa

20-12-2021 15:00
7

Vitesse is officieel door in de Conference League. De UEFA heeft bekend gemaakt dat besloten is om de wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Stade Rennais, die niet gespeeld kon worden, in een 0-3 zege voor de Fransen om te zetten.

Dat duel kon op de oorspronkelijke datum geen doorgang vinden vanwege een corona-uitbraak bij Spurs. Omdat beide ploegen ook geen inhaaldatum konden vinden, moest de UEFA besluiten om de wedstrijd definitief te schrappen. Een besluit over de uitslag liet vervolgens nog even op zich wachten, maar het is geen verrassing dat Spurs nu een reglementaire 0-3 nederlaag lijdt.

In het besluit van het 'Control, Ethics and Disciplinary Body' van de UEFA valt te lezen dat men zich realiseert dat Tottenham niet had kunnen spelen. Toch zijn zij de club die de wedstrijd hebben 'opgegeven' en de Europese bond vindt het niet meer dan logisch om Stade Rennais dan de winst toe te kennen. Zij krijgen een 0-3 overwinning bijgeschreven.

Dat betekent dat Vitesse voor het eerst in zijn geschiedenis door is in Europa. De Arnhemmers moesten er even op wachten, maar weten nu zeker dat ze een poule met Rennes, Spurs en NS Mura hebben overleefd. In februari 2022 spelen ze nu in de tussenronde tegen Rapid Wien.