OFFICIEEL: Croonen neemt ontslag als voorzitter Pro League

OFFICIEEL: Croonen neemt ontslag als voorzitter Pro League

20-12-2021 11:15 Laatste update: 11:28
38

Peter Croonen is niet langer voorzitter bij de Pro League. Dat heeft die organisatie zelf bekendgemaakt. KRC Genk had al een tijdje een conflict met de Pro League over de wedstrijdkalender.

Croonen moest normaal gezien nog zes maanden aanblijven als voorzitter, maar neemt nu zelf ontslag. De combinatie tussen het voorzitterschap van de Pro League én van KRC Genk is voor hem naar eigen zeggen een te grote spreidstand geworden. 

Recent kwam KRC Genk nog in het nieuws toen het een aanpassing van de kalender vroeg. In de laatste week van januari missen de Limburgers liefst negen internationals door een interlandbreak in Azië en Amerika, maar de Pro League weigerde een match uit te stellen. KRC Genk stapte zelfs naar het BAS, dat de beslissing van de Pro League op haar beurt vernietigde.

Croonen pleit in een open brief nu voor een onafhankelijke voorzitter van de Pro League. Tot dusver waren de voorzitters van de Pro League altijd actief bij een club. In het verleden hadden onder meer Ivan De Witte, Roger Vanden Stock en Marc Coucke al die functie, maar dat leidde steevast tot discussies over de neutraliteit. Ook de 'dubbele pet' van Croonen stond regelmatig ter discussie.