Raiola heeft ingrijpend voorstel voor FIFA: 'Het hele systeem is verkeerd'

Raiola heeft ingrijpend voorstel voor FIFA: 'Het hele systeem is verkeerd'

20-12-2021 09:33
3

Mino Raiola is verbolgen over het nieuwe FIFA-voorstel. De wereldvoetbalbond wil de invloed van zaakwaarnemers indammen, door een quotum te stellen op de verdiensten van agenten aan transfersommen en de salarissen. 

Als het aan de FIFA ligt, krijgen belangenbehartigers een maximum van tien procent commissie op een transfersom en drie procent van het salaris. Raiola is geïrriteerd door de plannen. "Ik pik dit niet", foetert de zaakwaarnemer van onder meer Erling Haaland, Brian Brobbey en Matthijs de Ligt bij Studio Voetbal. "Een zaakwaarnemer moet zoveel mogelijk voor de speler verdienen. Wat wordt bij dit plan hoger? De transfersom of het salaris? Eigenlijk zegt de FIFA hiermee dat ze niet ingaan tegen de transfersommen, maar wel tegen de salarissen. De onderhandelingspositie van de spelers komt zo in het nauw."

Raiola wijst met beschuldigende vinger naar het bestuur van de FIFA en komt met een ingrijpend idee. "Schaf de transfersom af", klinkt het. "Dan gaan we het alleen nog over salarissen hebben. Het hele systeem is verkeerd. Het is bedacht door mensen die geen verstand hebben van het vak."