Vertessen dankt Nilis en Van Nistelrooy: Een mooi jaar geworden

Vertessen dankt Nilis en Van Nistelrooy: "Een mooi jaar geworden"

20-12-2021 09:45
3

Yorbe Vertessen was met twee treffers het stralende middelpunt aan PSV-zijde na de 1-4 zege op RKC Waalwijk. De Belg heeft zijn doelgerichtheid te danken aan PSV-grootheden Luc Nilis en Ruud van Nistelrooy.

De twintigjarige aanvaller tekende in het Brabants onderonsje voor zijn vijfde en zesde Eredivisie-goal dit seizoen, waardoor hij clubtopscorer van PSV is. Desondanks blijft Vertessen zelfkritisch. "Ik besef dat ik soms wat meer rust moet inbouwen", zegt hij op het persmoment in Waalwijk na de wedstrijd. "Het overzicht voor het doel is er daardoor ook nog niet altijd. Maar als ik zie waar ik een jaar geleden stond en waar nu, dan is 2021 een mooi jaar geworden met veel ontwikkeling."

Nilis en Van Nistelrooy stonden aan de wieg van zijn ontwikkeling dit kalenderjaar. "Toen ik een keer één op één met Nilis op afwerken trainde, zei hij: Altijd zo lang mogelijk naar de bal blijven kijken, Yorbe, terwijl je op goal schiet." Of hij tegen RKC gebruik maakte van die tip? "Ja, maar niet bij mijn eerste goal. Dat was een kwestie van ogen dicht en schieten."

PSV speelt donderdag tegen Go Ahead Eagles de laatste wedstrijd van 2021. Roger Schmidt kan na het sterke optreden van Vertessen bijna niet meer om de Belg heen, hoewel de Duitse trainer de voorbije weken de voorkeur geeft aan Armindo Bruma en Ritsu Doan. "Misschien ben ik nog iets te lief om zelf op de trainer af te stappen. Maar ik voel dat ik er dicht tegenaan zit. Voor mij is dat een heerlijk gevoel na een heerlijk eerste halfjaar van de competitie."