'Nieuwe voetbaloorlog dreigt: WK-plannen FIFA tegenover Nations League-voorstel'

'Nieuwe voetbaloorlog dreigt: WK-plannen FIFA tegenover Nations League-voorstel'

20-12-2021 07:20
5

De FIFA en de UEFA komen weer lijnrecht tegenover elkaar te staan. De Europese voetbalbond ontwikkelt plannen voor een uitgebreide Nations League met ook Zuid-Amerikaanse deelnemers, maar volgens The Daily Mail gaan die plannen getorpedeerd worden door de wereldvoetbalbond.

De vertegenwoordigers van de 211 FIFA-leden zullen maandag een virtuele meeting beleggen en volgens The Daily Mail zal deze in het teken staan van machtsgrepen op de internationale voetbalkalender. De Europees-Zuid-Amerikaanse Nations League is het stokpaardje van de UEFA, terwijl de FIFA zich al lange tijd sterk maakt voor een WK dat voortaan elke twee jaar georganiseerd moet gaan worden. Beide machtige bonden zouden elkaar dus dwarszitten met deze plannen.

Een nieuwe voetbaloorlog en tweespalt in de mondiale voetbalgemeenschap liggen dan ook op de loer. De Aziatische, Afrikaanse, Noord-Amerikaanse en Oceanische voetbalbonden lijken namelijk op de hand te zijn van de FIFA, die lijnrecht tegenover de UEFA en de Zuid-Amerikaanse CONMEBOL komt te staan. De wereldvoetbalbond ziet de plannen van de Europese en Zuid-Amerikaanse lidstaten als een dreiging van een Super League voor landenteams. Of er maandag al een beslissing wordt genomen over de Nations League en het WK, zal nog moeten blijken.

VoetbalPrimeur dook eerder dit jaar al in de WK-plannen van de FIFA: