Ook Hoedt (Anderlecht) spreekt duidelijke taal: 'De Pro League moet ingrijpen'

Ook Hoedt (Anderlecht) spreekt duidelijke taal: 'De Pro League moet ingrijpen'

20-12-2021 08:10
47

Vincent Kompany was aangelsagen door de racistische spreekkoren vanuit het Brugse publiek tijdens Club BruggeRSC Anderlecht en sindsdien sijpelen de reacties binnen. Ook Wesley Hoedt sprak duidelijke taal.

Tegenover Het Nieuwsblad sloeg Hoedt met de vuist op tafel. “Zelf heb ik geen racistische dingen gehoord, maar het is mij wel verteld. Dit kan echt niet. Dat mensen onderscheid maken op basis van huidskleur, kan niet. Dat is een kwestie van respect. Bij mij gaat dat er niet in. Ik walg ervan. De fans van Brugge moeten zichzelf in de spiegel kijken. Er zijn dingen geroepen naar onze technische staf die echt niet kunnen. Je kan veel roepen, maar er is een maximum aan.”

Hoedt vraagt actie vanuit de Pro League. “Zelfs al heb je als fan geen respect voor de coach Kompany, moet je als Belg toch respect hebben voor de mens Kompany? Dat soort dingen horen niet thuis in een voetbalstadion, maar daar kunnen wij als spelers niet zo veel aan doen. Dat moet vanuit de Pro League en de supporters zelf komen. Misschien moet er nog maar eens actie ondernomen worden.”