OH Leuven dankt pareltjes van tandem Mercier-Maertens en komt gelijk met Standard

OH Leuven dankt pareltjes van tandem Mercier-Maertens en komt gelijk met Standard

19-12-2021 23:01 Laatste update: 23:05
6

Oud-Heverlee Leuven heeft de drie punten aan Den Dreef kunnen houden tegen Standard Luik. De Vlaams-Brabanders doken de rust in met een dubbele bonus na geweldig werk van het duo Xavier Mercier - Mathieu Maertens. In het slot volgde nog een aansluitingstreffer, maar verder kwam Standard niet.

OHL was gebrand op eerherstel na de 1-4-nederlaag tegen Club Brugge van afgelopen woensdag. De thuisploeg begon dan ook gretig, wat na een kwartier resulteerde in de openingstreffer. Na balverlies van Gojko Cimirot pakte Mercier uit met één van zijn befaamde, loepzuivere voorzetten. De inlopende Maertens, de man-in-vorm van de voorbije weken, hoefde er enkel zijn voet tegen te zetten voor 1-0.

Standard moest terugslaan, al liet dat even op zich wachten. Rond het half uur schoten De Rouches dan toch wakker. Jackson Muleka deed hen zelfs juichen, maar zijn doelpunt na flink geharrewar werd afgekeurd voor voorafgaand buitenspel. Even later kopte Bope Bokadi op de lat. Net wanneer Standard greep op de wedstrijd leek te krijgen, sloeg OHL een tweede keer ongenadig toe. Opnieuw zat Mercier in de regiekamer. De Franse spelverdeler stuurde Maertens diep met een afgemeten lange bal, waarna onze landgenoot wel heerlijk subtiel afwerkte met een lobballetje.

Tot drie keer toe
Standard moest de bakens verzetten na de pauze. Dat deden de Luikenaars eigenlijk ook wel. Binnen het eerste kwartier hadden ze ook al twee keer gescoord, maar voor de tweede en de derde keer werd hun treffer geweigerd vanwege buitenspel. Twintig minuten voor affluiten was er dan weer pech mee gemoeid. Linksback Niels Nkounkou stoomde op en vuurde een lage schuiver af. Die spatte uiteen op de paal.

Vervolgens eiste Abdoul Tapsoba de aandacht op. Eerst door een enorme mogelijkheid op 2-1 onbenut te laten na een blunder van Sebastien Dewaest, nadien door kermend van de pijn te blijven liggen. De snelle aanvaller had een open beenwonde en kon niet verder. Mede daardoor kwamen er liefst twaalf minuten blessuretijd. Runar Runarsson moest nog enkele keren zijn kunnen tonen, onder meer op een trap van Maxime Lestienne. Colins Fai besloot het vervolgens toch nog spannend te maken met een puntgave volley.

OH Leuven moest nog een zevental minuten verder met dichtgeknepen billen, maar overleefde de Luikse slotstorm uiteindelijk wel. Daardoor komt het elftal van Marc Brys op 23 punten, evenveel als ... Standard. Beide ploegen delen zo de elfde plek, samen met KV Oostende.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie