Koploper Westerlo komt met schrik vrij, pas in slotfase gelijk met hekkensluiter

19-12-2021 22:16

KVC Westerlo is de onbetwiste en haast vlekkeloze leider in Eerste Klasse B, maar tegen Excelsior Virton heeft het een zeldzame keer van haar pluimen gelaten. In het Kuipje kroop de thuisploeg zelfs door het allerkleinste gaatje. Pas in de slotminuut wist Westerlo een punt thuis te houden: 1-1.

Virton is de rode lantaarn in 1B en dus kon eigenlijk enkel een overwinning volstaan voor Westerlo. De koploper eiste dan ook van bij het begin de bal op. Na een kwartier volgden daar ook kansen uit. Vooral Erdon Daci kreeg mogelijkheden om het openingsdoelpunt te forceren, maar zijn vizier stond niet op scherp. Daardoor doken beide elftallen met een brilscore de rust in.

Na de koffie kreeg Westerlo een ijskoude douche. Na nog geen vijf minuten ging de bal op de stip. Souleymane Anne liet dat buitenkansje niet onbenut. Westel ging vervolgens met volle kracht op zoek naar de gelijkmaker. Het geluk lachte hen echter niet toe: enkele pogingen zoefden nét naast en bovendien keepte Timothy Martin een puike partij.

In de absolute slotminuut van de toegevoegde tijd dompelde Westerlo Virton dan toch in rouw onder. Op de laatste hoekschop van de wedstrijd kopte Pietro Perdichizzi via de onderkant van de lat raak. Zo hield de koploper toch nog een puntje thuis. Westerlo komt daardoor op 35 punten, dat zijn er liefst elf meer dan eerste achtervolger Waasland-Beveren. Virton blijft laatste met veertien stuks.