'Kompany is inspiratiebron en icoon, hij verdient staande ovatie, geen lelijkheid'

'Kompany is inspiratiebron en icoon, hij verdient staande ovatie, geen lelijkheid'

19-12-2021 21:59
24

Ondanks vier doelpunten zuigt het racisme-incident tijdens Club Brugge - RSC Anderlecht (2-2) zowat alle aandacht naar zich toe. Vincent Kompany beschuldigde enkele Brugse supporters ervan racistische kreten te roepen naar bepaalde spelers. Kristof Calvo schaart zich volledig achter de trainer van RSCA én heeft een opmerkelijk voorstel.

Op zijn Twitter-profiel heeft Calvo zijn mening geuit over het veelbesproken interview van Kompany na afloop van de topper. De politicus van Groen komt met een creatieve verzoeningspoging op de proppen. Club Brugge zou Kompany moeten vragen om de aftrap te komen geven bij één van haar volgende wedstrijden. Op die manier hoopt Calvo een krachtig signaal de wereld in te sturen.

Volgens hem is het des te pijnlijk dat het om Kompany gaat. 'Kompany is een voortrekker van het Belgische voetbal, een inspiratiebron voor jongeren, een icoon. Zo iemand verdient een staande ovatie, geen lelijkheid", spreekt Calvo zijn bewondering uit voor Vince The Prince. Het is uiteraard maar zeer de vraag of Club ook wel degelijk van plan is om een initiatief op poten te zetten.