Xavi neemt het op voor De Jong en is lyrisch over 'spectaculaire' Gavi

Xavi neemt het op voor De Jong en is lyrisch over 'spectaculaire' Gavi

FC Barcelona-trainer Xavi is op de bres gesprongen voor Frenkie de Jong. De middenvelder werd zaterdag door een klein deel van het publiek uitgefloten na zijn wissel in het La Liga-duel met Elche en ook de Spaanse media waren onverbiddelijk.

"Hij heeft het nodige bijgedragen, hoewel hij niet de beweeglijkheid had van Gavi of Nico González. Hij was wat ongelukkig, maar hij heeft veel verdedigend werk verricht en tweede ballen veroverd", vertelt Xavi over het optreden van De Jong, geciteerd door Marca. "Hij knapt veel vuil werk op, alleen valt dat niet zo snel op."

Xavi benadrukt ook dat er niets achter de wissel van de Oranje-middenvelder moet worden gezocht. "Hij is vermoeid, want hij heeft al veel minuten gespeeld voor Barça en het nationale team." De Jong maakte een kwartier voor tijd plaats voor Riqui Puig.

Xavi zag dat toptalent Gavi de Catalanen bij de hand nam. De pas zeventienjarige middenvelder scoorde na een geweldige actie en gaf de assist bij de winnende treffer van Nico González. "Hij speelt spectaculair. Hij is pas zeventien jaar, maar maakt nu al het verschil. Ik ben blij dat ik hem heb. Ik vergelijk hem met niemand, maar hij heeft geen plafond."

"Dit is de toekomst van de club", vervolgt de Barça-coach. "Dat geldt niet alleen voor Gavi, maar ook voor Ronald Araújo, Álex Balde, Nico en Ez Abde. Het is een fantastische generatie. En ook Riqui Puig. Op die leeftijd (22, red.) was ik bang, maar zij zijn geweldig. Deze generatie is zelfs beter dan die van Busquets en Pedro."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie