Union de lachende derde na gelijkspel tussen Club Brugge en RSC Anderlecht

19-12-2021 15:24
69

Club Brugge en RSC Anderlecht hebben zondag de punten gedeeld. In het Jan Breydelstadion stond er na 90 minuten 2-2 op het bord. Winnaar na een boeiende topper? Union!

Anderlecht pakte de voorbije speeldagen twaalf op twaalf. Kompany hield daarom dan ook vast aan zijn typeploeg. Dat betekende dus dat Refaelov voor het eerst in het shirt van paars-wit op Jan Breydel tegen Club Brugge speelde. Veel applaus kreeg de middenvelder niet van zijn vroegere fans. Bij de thuisploeg kreeg Vormer een basisplaats. Clement koos verder voor Lang en De Ketelaere in de aanval.

Anderlecht mist, Club Brugge niet
In de eerste tien minuten dook Anderlecht vier keer op in het strafschopgebied van de thuisploeg, maar de bal wilde er niet in. Zirkee en Verschaeren kregen de bal niet tussen de palen. Aan de andere kant had Club Brugge maar één kans nodig om te scoren. Lang bediende De Ketelaere en die stak het leer onder Van Crombrugge.

Anderlecht kreeg een tik door de 1-0. Paars-wit was twintig minuten van de wereld. Club Brugge profiteerde in die tijd niet om de voorsprong uit te diepen. De thuisploeg hoopte op een strafschop, maar de herhaling maakte duidelijk dat er van hands van Hoedt geen sprake was. Anderlecht knokte zich terug in de match en ging in het slot van de eerste helft gretig op zoek naar de gelijkmaker. Ook Anderlecht claimde een strafschop. Rits kwam evenwel goed weg toen hij Refaelov in de zestien haakte.

Kompany gooit troeven op tafel
Meteen bij aanvang van de tweede helft gooide Kompany zijn troeven op tafel. Raman en Amuzu kwamen in de ploeg. Zirkzee en Kouamé bleven staan. Voor Club Brugge liet Lang na de match in de tweede helft te beslissen. Iets voor het uur kreeg Raman de kans op de 1-1, maar Mignolet liet zien dat hij nog altijd kan keepen. Anderlecht kwam uiteindelijk dan toch langszij via een invaller. Amuzu haalde na 72 minuten perfect uit op de rand van de zestien. Ditmaal had Mignolet geen verhaal.

Anderlecht wilde meer, maar opnieuw hield Mignolet Raman van een doelpunt. Uiteindelijk was het Hoedt die Anderlecht op voorsprong bracht. Na zijn doelpunt ging de Nederlander het publiek wat jennen. Het leverde hem geel op. Anderlecht leek op weg naar een zege, maar Vanaken deed wat hij haast altijd doet tegen Anderlecht, scoren. Zo deelde Club Brugge en Anderlecht na een aangename topper de punten. Union zag het graag gebeuren!