Niet iedereen wil België - Nederland: 'Veredelde kermiswedstrijd'

Niet iedereen wil België - Nederland: 'Veredelde kermiswedstrijd'

19-12-2021 21:30
9

België heeft onder meer Nederland geloot in de Nations League. Een mooie affiche, al kijkt de Nederlandse columnist Nico Dijkshoorn niet uit naar de match. Hij heeft dan ook geen hoge pet op van die Nations League. 

'Het is het achterlijke broertje onder de toernooien', geeft hij aan bij Het Nieuwsblad"Alsof De Rode Duivels en Oranje in een onderlinge wedstrijd ooit hun ware gezicht gaan laten zien. Alsof Kevin de Bruyne in een wedstrijd, die om helemaal niets gaat, zijn scheenbeen gaat riskeren. Alsof Louis van Gaal zich in zijn kaarten gaat laten kijken tijdens een oefenpotje."

Beide teams zullen volgens hem met de rem op spelen. "Daarom is een oefenwedstrijd tussen België en Nederland in een verzonnen toernooi een heel slecht idee. Het gaat niets zeggen over kracht, niets zeggen over tactiek en niets zeggen over de fysieke staat van de spelers. Kevin de Bruyne in een beslissende wedstrijd, dat is een genot om naar te kijken. Kevin in een veredelde kermiswedstrijd is vreselijk om naar te kijken."

Verder heeft België ook nog Polen en Wales geloot in de Nations League. Eerder dit jaar eindigden de Rode Duivels nog vierde in dat toernooi.